SØK
Søk
Eng No
Framsiden
+Produkter
+Kunde / Service

Service- / vilkår


Produktkatalog

I produktkatalogen finner du alle våre produkter og dokumentasjon for disse.

+Om / Kontakt

Kontakt

Epost

Ordrer: bestilling@ctmlyng.no
Tilbud: marked@ctmlyng.no
Service: service@ctmlyng.no
Annet: mail@ctmlyng.no

Telefon

Sentralbord 74 85 55 10
Avd. Klæbu 72 83 16 11

Om oss

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, Velferdsteknologi, Energiøkonomisering, samt lys og varmestyring, for alle typer bygg, kjent under merkevarene Mkomfy®, Aqua Xpress® Microsafe®
og Centrol®.

Lukk
Hjem » Om oss

en-verden-av-muligheterOm oss

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, Velferdsteknologi,
Energiøkonomisering, samt lys og varmestyring, for alle typer bygg, kjent under merkevarene Mkomfy®, Aqua Xpress®,
Microsafe® og Centrol®. Vi distribuerer våre produkter via Elektrogrossister. Vi tilbyr alt fra utvikling av produkt til produksjon og distribusjon. Våre produksjonslokaler i Vanvikan har en av Europas mest moderne maskinparker.

CTM Utvikling AS og Lyng Elektronikk AS fusjonerte til CTM Lyng AS i februar 2010 for å skape en sterk og komplett trøndersk elektronikkbedrift med bred kompetanse innen produktutvikling, produksjon og markedsføring-salg.

Hovedkontoret ligger i Vanvikan, hvor administrasjon, produksjon, logistikk og distribusjon blir styrt fra, mens man i Klæbu finner utviklings- og markedsføringsavdelingene.

Historien om CTM Utvikling AS

Utgangspunktet
I utgangspunktet hadde vi tenkt å drive ren produktutvikling, for oss selv og på oppdrag fra andre. Dette viste seg etter hvert å bli vanskelig, all den tid man hadde som målsetning og ikke ta opp lån eller kassakreditt for å finansiere driften.
Det ble etablert et samarbeid med Norwesco AS og ELKO AS, rundt produksjon av skumringsbrytere, med vår patenterte releteknikk innebygd. Samarbeidet med ELKO viste seg å bli svært godt og ble gjennom 90 tallet utvidet til å omfatte en mengde produkter. I hele perioden har vi selv eller i samarbeid med andre produsert, utviklet og solgt CENTROL lys- og varmestyringssystem.
Dette har i de siste årene utviklet seg til å bli et av de ledende systemer innen smarthus-segmentet og er i stadig utvikling. På midten av 90-tallet ble vi med i et utviklingsprosjekt for å utvikle en miljøvennlig og appetittstyrt föringsautomat for oppdrettsnæringen, ECOFEED. Dette har vi i samarbeid med bl.a. Storvik AS på Sunndalsøra lyktes med.

De første CENTROL-produktene
I 1984 startet forsøkene på design og sammenstilling av de første CENTROL-produktene. Dette var CENTROL-paneler med 3, 6 og 12 brytere og relebokser (CENTROL 60). I 1985/86 var de første produktene klare for markedet, samtidig med at utviklingen av nye produkter, bl.a. dimmere satte fart. Til tross for manges skeptiske spådommer, ble CENTROL en suksess. Markedet var mer modent for dette enn man først hadde trodd, noe som åpnet øynene på konkurrentene. CENTROL solgte svært bra og utviklet seg raskt til å bli et komplett system, som inneholdt alle produkter man behøvde for å ”systemstyre” et svært moderne elektrisk anlegg. Av produkter som var svært viktige for suksessen, kan nevnes CENTROL lysdempere, som også den dag idag er anerkjent som driftsikre og rimelige dimmere.

Utvikling – samarbeid
Etter en turbulent tid på slutten av 80 tallet, ble det etablert et samarbeid med Siemens AS, hvor Siemens stod for salg og markedsføring og CTM stod for utvikling. Det ble et godt samarbeide, men som i de siste årene (1994/1995),dessverre var preget av store problemer rundt kvaliteten på reléboksene (C6116 og C12116). Det bestemte CTM seg for å gjøre noe med, og dermed ble grunnlaget for dagens CENTROL-produkter lagt, gjennom utvikling av relédrivere (PRD6 og PRD12) og frittstående effektreléer (MICROSAFE®).

Nåtid – fremtid
CENTROL fremstår idag som markedets mest komplette og rimeligste styringssystem. Det finnes produkter for alle ønskelige funksjoner, med et svært populært og annerkjent design. Vi har samarbeidspartnere («CENTROLisører») over hele landet og en imponerende referanseliste over anlegg hvor CENTROL er brukt. Vi mener at det i mange år fremover vil være et marked for et enkelt og rimelig, men samtidig komplett styringssystem og da er valget enkelt, CENTROL.