SØK
Søk
Eng No
Framsiden
+Produkter
+Kunde / Service

Service- / vilkår


Produktkatalog

I produktkatalogen finner du alle våre produkter og dokumentasjon for disse.

+Om / Kontakt

Kontakt

Epost

Ordrer: bestilling@ctmlyng.no
Tilbud: marked@ctmlyng.no
Service: service@ctmlyng.no
Annet: mail@ctmlyng.no

Telefon

Sentralbord 74 85 55 10
Avd. Klæbu 72 83 16 11

Om oss

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, Velferdsteknologi, Energiøkonomisering, samt lys og varmestyring, for alle typer bygg, kjent under merkevarene Mkomfy®, Aqua Xpress® Microsafe®
og Centrol®.

Lukk
Hjem » Centrol

Centrol

 

CENTROL lys- & varmestyringssystem, er et komplett system som dekker alle funksjoner. Man kan velge i et utall styrepaneler, fra enkle paneler i plast (hvit), til designpaneler i hvit, aluminium, stål eller patinert messing. Vi skreddersyr også paneler, etter kundespesifikasjon.

Centrol-panel

Komfort er svært viktig, ikke minst når man innfører enøk-funksjoner. Dette må ikke gå på bekostning av komforten, derfor har CENTROL standardisert med Smartpanel i alle pakker med lys og varmestyring, som ivaretar komforten på en enkel, men effektiv måte. I anlegg uten varmestyring, brukes hovedpaneler med overordnede funksjoner, i entré og på hovedsoverom.

Det ligger overordnede funksjoner på hovedpaneler i entre og på hovedsoverom. Disse setter med ett enkelt trykk hele boligens lys, stikk, sikkerhets-, og eventuelle varmefunksjoner i henholdsvis hjemme/dag, ute/natt eller bortestilling. Enkelt i bruk, god enøk og god komfort.

CENTROL velges oftere og oftere av utbyggere, så vel som av kundene selv, ikke minst grunnet enkle, funksjonelle og rimelige løsninger, basert på ett brukergrensesnitt alle forstår.

Kvalitetssystem til rimelig pris

CENTROL® er markedets helt klart rimeligste system når det gjelder hva man får for pengene. Uten å stå noe tilbake angående muligheter kontra pris og kunkurrenter. For å si det i klartekst, kan man i en hel enebolig få komplett lys- og varmestyring fra kr. 15.000,-

Brukervennlighet i fokus

CENTROL® er uten sammenligning markedets mest brukevennlige system å eie. Man har ikke behov for unødvendig opplæring eller profesjonell hjelp for instillinger og omprogrammeringer. Systemet er så enkelt å bruke at det passer alle – uten PC-kunnskap eller annen bakgrunnserfaring.

Tilvalgsløsninger

Om man ønsker betjeningspaneler i børstet stål, eller GSM-enhet for varsling eller styring, eller vannlekasjestopper er disse tingene bare å finne i sortimentet å skreddersy sin egen løsning.

“Ett skritt foran – og markedsleder på boliger”

Prøv det – vi vet du blir fornøyd!

CENTROL I NÆRINGSBYGG

Kontorbygg
NæringsbyggCENTROL har produkter skreddersydd for små og store kontorbygg. Vår reledriver PRD12 kan styre inntil 40 stk gnistfrie 16A releer og kan dermed styre store grupper av lys. Denne i kombinasjon med CENTROL styrepanel med eller uten lås, med overtidsbryter(Ctime), utgjør en pakke for hvilket som helst kontorbygg.

Møterom
CENTROL scenariedemper (CDIMSCE) er spesialkonstruert for møterom. Disse kan lagre inntil 5 nivåer av lys, ut fra aktivitet (møte, konferanse, lunsj, video e.l.). Hvis man har flere grupper av lys, hvor man ønsker forskjellige nivå ut fra aktiviteten, kan en bryter på CENTROL-panel styre ubegrenset antall scenariedempere. Husk også IR styring (fjernkontroll). Sammen med CENTROL skilleveggstyring (CSDA4), kan man ha et rom som kan være et stort eller flere små rom og velge hvilke panel som skal kunne styre hvilke funksjoner.

Haller
Her kommer også reledriverne til sin rett, hvor man med et tastetrykk kan sette daglys, nattlys, helg e.l. Vi har også laget spesielle paneler for idrettshaller, hvor man styrer lys og skillevegger med samme bryter.

Kirker
CENTROL scenariedemper (CDIMSCE) er som laget for kirker, hvor man har mye lys og forskjellige ønsker om belysning ut fra aktivitet (eks. gudstjeneste, nattverd, dåp, bryllup, natt e.l.)

Teater/kino/restauranter
Dette er typiske bygg/rom hvor man med et enkelt tastetrykk skal kunne skifte belysning ut fra aktivitet. Våre dempere kan også motta signal fra f.eks. kinomaskin eller annet utstyr som enten gir 1-10V eller impulssignal ut. Utover det har vi eksempler på butikker, kjøpesentra, hoteller m.m. hvor vi har levert CENTROL-anlegg brukerne er svært godt fornøyd med.

CENTROL I REHABILITERING

Helt eller delvis, valget er enkelt, CENTROL
Mange rehabiliterer idag gamle hus og da er det naturlig å bytte ut det elektriske anlegget, med noe mer moderne. Det finnes mange måter å gjøre dette på;

Komplett rehabilitering
Dette innebærer oftest omlegging til skjultanlegg, hvor CENTROL er det rimeligste alternativet. For å begrense rørtrekking, kan man bruke flere hovedpaneler på sentrale plasser i huset eller bygget. Et annet alternativ er bruk av CENTROL IR- eller radio styring, som gir de samme funksjoner men med svært lite røropplegg. I CENTROL systemet har vi også termostater og regulatorer for varme, som går inn i standard innfellingsbokser.

Delvis rehabilitering
Dette består som oftest i å ta for seg en etasje, et eller flere rom. I slike tilfeller er også IR- og radio styring et godt alternativ. Hvis det er lagt opp skjultanlegg kan CENTROL kabler (PT e.l.) legges i samme rør som sterkstrømskabler. Hvis man planlegger godt og begrenser antallet funksjoner på hvert rom, vil man uten problemer kunne installere et komplett system.

Oppussing
Har du konvensjonell installasjon eller et styringssystem du ikke er fornøyd med?
Prøv CENTROL, vi vet du vil bli fornøyd!

Generelt
Valg av CENTROL vil i alle tilfeller øke standarden, øke verdien på boligen, gi bedre bekvemmelighet og ikke minst gi store muligheter for strømbesparelse. Installasjon av CENTROL styringssystem er en lønnsom investering, uansett om huset er nytt eller gammelt. Ta kontakt for informasjon og tips.

MODULER

Smartpanel

Centrol smartpanel er markedets enkleste og mest praktiske enøkprodukt. Alle produkter i et Centrol-anlegg er utstyrt med innganger som gjør fellesfunksjoner mulig (scenarier, alt på, alt av, panikklys m.m.). Smartpanelet monteres ved hoveddør og har innstilling for det antall dager eller timer man skal være borte (avhengig av om man er på jobb, helgetur eller ferie).

Styrepaneler

Disse finnes i flere utførelser og prisgrupper.

  • Den rimeligste serien er i hvit plast og finnes i 1, 2, 3, 4 og 6 knappers utførelse.
  • Den serien som har størst utvalg er C-serien med metallpaneler. Disse finnes med 1, 2, 3, 4, 6, 8 og 12 brytere, i hvit, børstet stål og børstet aluminium.
  • Celine er en serie designpaneler og finnes med 1, 2, 3, 5, 6, 8 og 12 brytere.
  • Vi skreddersyr også paneler, etter kundespesifikasjon.

Termostat-/regulatorer

I CENTROL-systemet har vi utviklet en helt ny serie produkter for styring av varme. Disse takler ventiler for vannbåren varme, alle typer varmekabler samt nye og gamle ovner. De kan leveres i samme utførelse og farge som styrepanelene. De har display som viser innstilt og faktisk temperatur med svært enkel betjening.

Bevegelsesfølere

I alle rom man bare er innom i kortere tid, eller har noe med seg inn eller ut (eks. vaskerom, boder, ganger etc.) bruker flere og flere bevegelsesfølere. Disse setter automatisk på lys når man kommer inn og slukker lyset etter fra 1 sek – 15 min etter at du har gått ut. Dette er også et godt enøktiltak.

Dimmere

Vi har et meget godt utvalg av dimmere for styring av de aller fleste lys-kilder. Alle dimmere i CENTROL-systemet er enkle å montere og bruke og kan leveres med 1, 2 eller 3 knapps styring (på/opp /ned/av). Dimmere kan utstyres med scenariefunksjon. Dette gjør at man om morgenen f.eks. betjener daglysknapp på panel f.eks. ved sengen, som tenner en forhåndsprogrammert lyssetting. Man drar på jobb og betjener dagsenkefunksjen når man drar. Kosekveld foran TV eller i godt selskap; hvorfor ikke sette koselysstemning?

Fjernstyring

Alle funksjoner i CENTROL-systemet kan styres via IR (fjernkontroll) eller GSM (mobiltelefon). IR er en rimelig og komfortabel løsning, spesielt for stuen og andre oppholdsrom. GSM-sentralen kan styre alle funksjoner i et CENTROL®-anlegg ved hjelp av tekst-meldinger (SMS) fra din egen mobiltelefon. Samtidig er den en komplett alarmsentral (innbrudd, brann etc.).

Relé og Relédrivere

Kompakte, driftssikre og lydsvake reléer for styring av laster opp til 24A. Våre reléer har gnistfri reléteknologi som gir tilnærmet evig levetid. Relédriveren PRD12 har 12 kanaler og 5 scenarier og kan styre opp til 40 releér totalt. Svært godt egnet for scenariestyring sammen med sceneariedemperen (CDIMSCE). Både dimmere og av/på-funksjoner kan utstyres med scenariefunksjon. Dette gjør at man om morgenen f.eks. betjener daglysknapp på panel f.eks. ved sengen, som tenner en forhåndsprogrammert lyssetting. Man drar på jobb og betjener dagsenkefunksjen når man drar. Kosekveld foran TV eller i godt selskap; hvorfor ikke sette koselysstemning?

Skumringsbryter

Slår automatisk på utelyset ved mørkets frembrudd og av når det lysner av dag. Også med mulighet for avslag midt på natten og med demping av lyset. Kan overstyres om ønskelig.

Overtidsstyring

Ctime, er markedets enkleste automatiske overtidsfunksjon. Urets 24 timers syklus sørger for automatisk avslag til samme tidspunkt hver dag. Et enkelt knappe-trykk utsetter avslaget med 1/2-8 timer (justerbart). Utmerket for ENØK i f.eks. kontor-lokaler.

 

TIPS OG RÅD CENTROL

Se også

Hvordan komme i gang (Centrol)
CENTROL-skolen
» Koblingseksempel

Tilkoblinger og prinsipper

Alle Centrol-produkter bygger på samme prinsipp. Odde klemmenummer opp til 11 (1,3,5,7,9 og 11) er bryterledere. Par-klemmenummer opp til 12 (2,4,6,8,10 og 12) er tilbakemeldingsledere. Tilførselspenning til paneler skjer via drivere, dimmere eller annet utstyr gjennom klemme 13. Alle produkter unntatt paneler har tilførsel på 13 og 13L (24VAC) eller 13 og 14 (24VAC).

For å koble alle styringsorganer til tavleprodukter, behøves ikke annen informasjon. Vedlagt alle Centrol-produktene finnes standard koblingseksempler mot dimmer, relé-driver eller annet utstyr.

I tillegg til dette finnes det på siden koblingseksempler en mengde forskjellige eksempler som gjør installatøren i stand til å løse de fleste koblingsløsninger med Centrol.

I produktkatalogen finnes brosjyrer på alle Centrol-produktene, hvor det antall ledere som trengs for å koble de enkelte produktene til tavlen eller til hverandre er beskrevet. Dette kan være lurt å kontrollere før man velger PT kabel (ant. par)

Lysdemping

Et viktig tips for installatøren er å sjekke hvilken lysdemper som er valgt, slik at man kan velge riktig lavvolt-trafo som skal dempes. Det finnes tre typer trafoer. Fase-PÅ-snitt, fase-AV-snitt og hybrid. Alle disse kan dimmes med Centrol-dimmere, men går i utgangspunktet ikke om hverandre.

Styrepaneler/tablåer

  • Klemme 1 og 2 er tilegnet knapp 1, hhv. bryter og tilbakemeldingsdiode.
  • Klemme 3 og 4 er tilegnet knapp 2 osv.

Unntak

  • Paneler med 1 bryter, bruker klemme 3 og 4
  • Paneler med 2 brytere bruker klemme 1 og 2, 5 og 6.
  • Klemme 3 og 4 skal ikke brukes

NB! Klemme 13 er felles for alle brytere og hentes fra den ene fasen på dimmer eller reledriver. Det ligger koblingsskjema for et enkelt panel sammen med panelet.

Releer/-drivere

Klemme ”odde-tall” på panel til klemme 1 på dimmer.
Klemme ”par-tall” på panel til klemme 2 på dimmer.

Alt på/set
Koble sammen klemme 15 på alle produktene i tavlen (dimmere og drivere). Velg et av produktene (dimmer eller driver) og legg ut klemme 15 og 15A til hhv. odde- og par tall på styrepanel (den knapp man ønsker brukt som alt på funksjon)

Alt av/reset
Koble sammen klemme 16 på alle produktene i tavlen (dimmere og drivere). Velg et av produktene (dimmer eller driver) og legg ut klemme 16 og 16A til hhv. odde- og par tall på styrepanel (den knapp man ønsker brukt som alt av funksjon).

Scenarier
Finnes kun på Reledriver CPRD6 (1 scenarie), CPRD12 (5 scenarier) og CDIMSCE (5 scenarier) Koble sammen klemme S1 på alle produktene i tavlen som skal være med på scenarier (dimmere og drivere). Gjør det samme med S3, S5, S7 og S9 hvis alle scenarier ønskes brukt.Velg et av produktene (dimmer eller driver) og legg ut klemme S1 og S2 til hhv. odde- og par tall på styrepanel (den knapp man ønsker brukt som scenarie funksjon). Gjør det samme med S3 og S4 etc.

Termostater

CENTROL 24V termostater/regulatorer, kan styre alle typer varme. Klemme A1 og A2 kobles enten mot et effektrele for effektstyring, eller direkte mot ventil for vannbåren varme.

Tips! En termostat kan styre flere/mange 16A Microsafe-reléer, 1- og 2-polte.

NB! Husk å montere RC-ledd ved kobling mot ventil/schunt o.l.