Kjøkkenpraten har som mål å redusere risikoen for brann og øke sjansen for å overleve hvis uhellet først er ute. Man kan med enkle grep trygge selv og de rundt seg.

Hvordan unngå komfyrbrann

I dag er det i hovedsak tørrkoking og det at man ikke er tilstede på kjøkkenet når man lager mat, som er hovedårsaken til komfyrbrannene. De eldre bor hjemme lenger enn før og det er fort gjort å glemme eller sovne fra mat på komfyren. Det er stor andel komfyrbranner som skjer på dagtid og som oftest rammer dette eldre mennesker.

Når man glemmer å slå av komfyren eller lar en kjele tørrkoke er komfyrvakten den beste forsikringen mot brann. Komfyrvakt er et sikkerhetsprodukt som overvåker platetoppen på komfyren. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utløser den en alarm. Om man ikke reagerer på alarmen, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

I 2010 ble det påbudt med komfyrvakt i alle nybygg og i hus der elektriske anlegg blir rehabilitert. Dette vil på sikt redusert antall boligbranner, men det er dager og stor andel av Norges befolkning som ikke har komfyrvakt, tross at dette er en billig livsforsikring.

Se brosjyren: En tryggere hverdag for eldre som bor hjemme

mKomfy komfyrvakter-sikkerheten selv

CTM Lyng utvikler og produserer alle sine komfyrvakter i Norge, og har det største og beste utvalget i komfyrvakter. Fordelene ved å utvikle og produsere produkter lokalt, er at man e tett på markedet og ser hvilke behov forbrukeren har. CTM Lyng har derfor utviklet og laget komfyrvakter og andre sikkerhetsprodukter som passerer til alle kjøkken og den norske husholdning med hele 7 års garanti, der kvalitet og brukervennlighet står i fokus.

Et smart og trygt hjem

Foruten å lage gode komfyrvakter har CTM Lyng lenge sett på muligheten til å lage et konsept der man enkelt kan overvåke sikkerheten i hjemmet og ha løsninger for å bo hjemme selv om livet endrer seg. Dette har ført fram til Smarthusløsningen mTouch Home, som er bygget opp med enkle og forståelige funksjoner, som gir brukeren fullkontroll. Produktene kan styres via sparebryter på veggen, eller app på mobilen, hvor du får alarmer fra komfyrvakt, vannstopp mv. Man kan enkelt legge til eller fjerne produkter og funksjoner, for å få full kontroll på trygghet, god komfort og forutsigbar bo-økonomi også når man ikke er hjemme.

CTM Lyng har komfyrvakt til alle kjøkken

Ta kontakt med din elektriker for å sikre deg og dine.
Norskprodusert komfyrvakt for Norske hjem.