Evig, det nyskapende belysningsproduktet utviklet av CTM Lyng,har blitt tildelt den ettertraktede Red Dot-prisen 2024 innen produkt design.

 

 

Red Dot-prisen, en av de mest prestisjefylte designkonkurransene i verden, har igjen hedret de mest fremragende produktene fra en global pool av designere og produsenter. Evig, det første tilskuddet til CTM Lyngs CircuLine®-serien, har fanget juryens oppmerksomhet med sitt høykvalitetsdesign og tilnærming til bærekraft og sirkulær økonomi.

Produktet er designet med fokus på å redusere karbonavtrykket ved å bruke resirkulerte materialer i flest mulig deler. Ved å kombinere trefiber og resirkulert plast i konstruksjonen har ‘Evig’ lykkes med å minimere materialbruken samtidig som den har beholdt en elegant estetikk og funksjonalitet.

Ved å eliminere unødvendige festemidler som skruer og lim, har ‘Evig’ blitt skapt som et skrueløst produkt som drar nytte av hurtigfestemidler, noe som gjør montering enklere og raskere. Produktet har også blitt designet med færrest mulig komponenter, noe som ikke bare reduserer produksjonskostnadene, men også gjør det mer reparerbart og utskiftbart.

Ifølge prinsippene for sirkulær økonomi i designet, har CTM Lyng også forpliktet seg til lokale produksjonspartnere, noe som reduserer langdistansetransport og ytterligere reduserer produktets miljøpåvirkning.

Med en elegant estetikk, en imponerende lysstråle og en konstruert kjøleribbe forbedret for økt effektivitet, representerer ‘Evig’ ikke bare et skritt fremover innen bærekraftig belysningsteknologi, men også et symbol på fremtiden for design og produksjon.