CircuLine® Evig downlight - endelig klar for markedet. Under Eliaden 28-30/5-24 lanseres produktene markedet har ventet på.

CTM Lyng AS sin visjon er: Vi skal gjøre det enkelt for beslutningstakere å ta bærekraftige valg i tekniske installasjoner. Aldri tidligere har vi tydeligere bidratt til å oppfylle vår visjon, enn med fremtakingen av CircuLine® Evig downlight.

Vi i CTM Lyng AS er opptatt av å ikke bare snakke om de utfordringene verden står i på miljøsiden. Vi har valgt å gjøre noe mye, som faktisk vil bidra og utgjøre en forskjell.


Evig downlight er utviklet og produsert av CTM Lyng, i Norge, etter de strengeste sirkulærøkonomiske prinsipper. Produktene er designet fra bunnen av etter en klar ambisjon, nedfelt i vår kravspesifikasjon for produkter i CircuLine-familien:

Færrest mulig deler, ingen skruer, konstruert for reparasjon i felt og ombruk, høy kvalitet/lang levetid, samt produksjon nær kunden, er bærende elementer i spesifikasjonen, som Evig downlight oppfyller med glans.

 

 

 

 

Video

 

 

 

 

Bilder

 

 

 

Pressemeldinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skal revolusjonere markedet med sirkulærøkonomiske lyskilder

CTM Lyng har startet utviklingen av en serie LED lyskilder – designet for et langt liv med resirkulerte materialer. Last ned pressemelding (NO) | Download Press Release (EN) Under merkenavnet CircuLine™ har det norske selskapet satt seg mål om å utvikle en rekke produkter som både er produsert av resirkulerte materialer, og som kan gjenvinnes på nytt i et evig, sirkulærøkonomisk kretsløp. Først ut er lyskilder, nærmere bestemt LED downlights.
– Vi skal rett og slett sørge for at søppelet til folk kan plasseres i taket, og gi noe så viktig som lys, forteller administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo som kan opplyse om at selskapet har levert inn en patentsøknad på det å produsere denne type produkter i resirkulert materiale.
Samtidig legger Lillemo til at også kvaliteten på produktene skal bli bedre enn det som finnes i dag, med langt bedre levetid.
– Selv om LED-kilden i seg selv kan skilte med lang levetid, ligger utfordringen i mange sammenhenger på LED-driveren. Derfor har vi satt i gang et utviklingsprosjekt som skal sikre at hele produktet får like lang levetid som er oppgitt for selve lyskilden.
 

Designet for sirkularitet

På grunn av økte strømpriser i industriland og økt bevissthet på bærekraft, er det forventet at den globale etterspørselen etter LED downlights vil eksplodere de neste årene. Men selv om et skifte fra glødepærer til LED i seg selv vil redusere strømforbruket betraktelig, er det ifølge Terje Lillemo et stort, uforløst potensiale i hvordan lyskildene blir produsert.
– De fleste lyskildene blir i dag produsert for å kastes i det øyeblikket de ikke virker lenger, og det passer ikke særlig godt inn i et bærekraftig tankesett.
Ifølge Lillemo er verden avhengig av aktører som tør å tenke nytt innenfor dette feltet, noe han mener CTM Lyng nå gjør.
– I dag består en downlight av bestanddeler som gjør at tiden det tar å demontere produktet, aldri vil kunne forsvare reparasjon. Med Circuline skal vi gjøre det enkelt å plukke produktene fra hverandre for å om mulig reparere det uten at det koster skjorta, eller resirkulere delene til bruk i nye produkter, som for eksempel nye lyskilder.
 
– Vi skal rett og slett sørge for at søppelet til folk kan plasseres i taket, og gi noe så viktig som lys, forteller administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo.
 

Søker samarbeidspartnere

Selv om CTM Lyng ennå ikke har et ferdig produkt å vise til, har selskapet valgt å gå bredt ut med planene om å produsere sirkulærøkonomiske lyskilder i Norge.
– Mens CTM Lyng går i bresjen for å utvikle og produsere de nye lyskildene, er vi helt avhengige av samarbeidspartnere som kan levere resirkulerte komponenter til det ferdige produktet.
Terje Lillemo frir med det til produsenter og utviklingsmiljøer som vil være med å forsyne verden med elektromateriell – designet for et langt liv i bygg og boliger over hele verden.
– Jeg oppfordrer alle som føler seg kallet til å bidra til å realisere CircuLine™ om å ta kontakt. Vi trenger all hjelp vi kan få, for å gjøre sirkulærøkonomiske elektroprodukter til en realitet.
Last ned pressemelding (NO) | Download Press Release (EN)

For mer informasjon og kontakt:

Terje Lillemo Adm. direktør i CTM Lyng AS terje@ctmlyng.no Tlf. 932 10 113