Spørsmål og svar

Her har vi samlet svarene på ofte stilte spørsmål knyttet til CTM Lyng sine produkter og tjenester. Finner du ikke det du lurer på – ta kontakt med oss på service@ctmlyng.no!

Komfyrvakten er et sikkerhetsprodukt. For at den skal fungere optimalt og slå ut på riktig tidspunkt, er det avgjørende at den er korrekt plassert, og at den er innstilt på riktig følsomhetsnivå. Vær obs på at feil montering eller innstilling kan føre til at komfyrvakten varsler for ofte, eller for sjelden.

Det er viktig å lytte til hva komfyrvakten «forteller» deg, og finne ut hva det betyr, slik at du kan gjøre tiltakene som kreves. Strenge krav i NEK EN50615 fører eksempelvis til at komfyrvakter som har en sensor som er tom for batteri, kobler ut strømmen til komfyr/platetopp.

Piper komfyrvaktsensoren 5 eller 6 ganger og deretter kutter strømmen, tyder det på at den ikke er montert med bakplate eller på medfølgende festebrikke.

Tiltak: Monter sensor på bakplate/festebrikke og trykk på sensorknappen.

Sensor skal til vanlig avgi ett pip og blink ved knappetrykk, og stikkontakt skal ha ett fast grønt lys. Blått blink innimellom indikerer kommunikasjon med sensor.

  1. Slå sikringen til komfyren av og på 3 ganger med minst 1 sekunds mellomrom i løpet av 10 sekunder.
  2. Du har nå frigjort platetoppen fra komfyrvakten i 12 timer. Kontakt elektriker ved første mulighet.
  3. Hvis dette ikke fungerer, ta batteriene ut av sensor og gjenta samme prosedyre på nytt.

Les mer her >>

En komfyrvakt består av to deler: en del som overvåker platetoppen for overoppheting, og en del som ligger skjult bak komfyren eller er plassert i sikringsskapet. Dersom overvåkingsdelen oppdager brannfare på platetoppen, gir komfyrvakten et varsel. Hvis ingen reagerer på alarmen, slås strømmen til komfyren av.

Les mer om komfyrvakter her >>

De aller fleste av CTM Lyng sine komfyrvakter må monteres av en elektriker. Det er likevel ett unntak, nemlig våre Plug & Play komfyrvakter, som kan benyttes i eksisterende kjøkken som ikke innbefattes av kravet om fastmontert komfyrvakt.

Se våre Plug & Play komfyrvakter her >>

En regulator kontrollerer den tilførte mengden av effekt (strøm) som benyttes til å varme opp gulvet ila. en reguleringsperiode, uavhengig av rommets forhold. En regulator tar ikke hensyn til temperaturen i rommet, kun tid. Det vil si at om reguleringsperioden er innstilt på 15 min og man setter regulatoren på 50% så vil varmekablene i gulvet ligge inne i 7,5 min og ute 7,5 min, altså 50% av 15 min. Bruksområder for regulatorfunksjon er rom der man ikke har mulighet til å bruke gulv/romføler.

En termostat bruker en sensor til å avlese temperaturen i enten rommet eller gulvet, og justerer automatisk varmen basert på den faktiske temperaturen i forhold til den innstilte temperaturen. Dette gjør at varmen kun aktiveres når det er nødvendig.

Se våre termostater og regulatorer her >>

CTM Lyng lager først og fremst smarte enkeltprodukter som kan inngå i flere ulike smarthus-løsninger. Dette inkluderer produkter for lys- og varmestyring, komfyrvakt, vannstopp og strømkutt. Som eneste løsning på markedet, kan du styre alt dette med enkle trådløse sparebrytere – uten behov for hub eller app. Man kan likevel koble til valgfritt toppsystem til de samme produktene. Alle våre smarte produkter ligger på åpen protokoll og kan enkelt kobles til produkter fra andre leverandører basert på smarthusprotokollen ZigBee 3.0.

Les mer om mTouch OP her >>

CTM Lyng sine produkter er stort sett kun tilgjengelig via elektro- og rørbransjens grossister. Dette fordi de aller fleste av våre produkter må installeres av fagfolk.Vi kaller det BransjeProdukter.

Les mer om BransjeProdukter her >>

Lyskilden flimrer som oftest fordi lyskilde og dimmer ikke stemmer overens eller belastning er for liten.